Έξι πιτσιρίκια που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Η ομάδα High Speed Drivers είναι μία από τις μικρότερες σε ηλικία ομάδα στην Ελλάδα, που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος 2013. Περισσότερα στοιχεία για την προσπάθεια των παιδιών μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Η γενιά τους έχει την ατυχία να ζήσει μια χρεωκοπία, επώδυνα μέτρα λιτότητας, θυσίες, ποσοστά ανεργείας που ξεπερνούν το 25%.

Προς το παρόν τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα, μέχρι κάποιος να βάλει και σε αυτά φόρο. Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον υπάρχουν παιδιά που αντιστέκονται, που (εξακολουθούν να) ονειρεύονται και που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο ενθουσιασμός, η δίψα για δουλειά, μάθηση και προκλήσεις είναι τα όπλα της πιτσιρικαρίας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που φιλοδοξεί να διακριθεί σε εγχώριο και γιατί όχι σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του F1 in schools.

Η ομάδα High speed drivers είναι μία από τις μικρότερες και πιθανόν η μικρότερη σε ηλικία ομάδα στην Ελλάδα που συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Αποτελείται από έξι μέλη που φοιτούν στην πρώτη τάξη του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Όλοι μαζί συνεργάζονται και αυτενεργούν για να κατακτήσουν έναν κοινό στόχο… τη νίκη.

Στον διαγωνισμό αυτόν η γενική ιδέα είναι, οι ομάδες να κατασκευάσουν μία μινιατούρα αυτοκινήτου τύπου F1 από ξύλο balsa, με στόχο να ανταγωνιστούν αντιπάλους με πανομοιότυπα μοντέλα στην Ελλάδα και εάν προκριθούν, σε όλο τον κόσμο.

«Η ομάδα συνεργάζεται πολύ καλά και πιστεύω πως θα καταφέρει να φτάσει ως τον τελικό» είπε ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Βέβαια ο Κωνσταντίνος δεν είναι το μόνο μέλος της ομάδας. Ο Γιώργος Βορδοναράκης που έχει τον ρόλο του μηχανικού φυσικής, ο Νίκος Στούνος που ασχολείται με τη σχεδίαση του μοντέλου, η Φωτεινή Νικίδη που είναι στον τομέα της εποικοινωνίας και του διαδικτύου, ο Πάνος Οικονόμου υπεύθυνος εποικοινωνίας και διαδικτύου, υπεύθυνος Marketing, χορηγιών, σχεδιαστής και ο υπερήφανος συνυπεύθυνος Marketing Πέτρος Ρουμπής είναι επίσης μέλη της ομάδας.

Είναι 1 ομάδα με 6 μέλη και με 1 στόχο… τη νίκη!

Το project F1 in schools

Η ομάδα προετοιμάζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, καταρτίζει προϋπολογισμό και αναζητά χορηγούς. Στόχος είναι η σχεδίαση ενός μοντέλου F1 με το οποίο θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό του F1 in Schools με στόχο τη διάκριση αρχικά στην εγχώρια διοργάνωση και εν συνεχεία στην παγκόσμια διοργάνωση στο Abu-Dabi!

• Χρησιμοποιώντας το λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design), η ομάδα σχεδιάζει μία Formula, ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος.

• Η αεροδυναμική ανάλυση γίνεται σε μια αεροδυναμική σήραγγα εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση του CFD.

• Χρησιμοποιώντας το 3D CAM, η ομάδα δημιουργεί μια αποτελεσματική στρατηγική για να κάνει το αυτοκίνητο.

• Η αεροδυναμική δοκιμάζεται σε ειδική σήραγγα με άνεμο και καπνό.

• Ο αγώνας γίνεται στα 60kph και πάνω.Τα αυτοκίνητα στον αγώνα τρέχουν δίπλα-δίπλα σε μία ευθεία πίστα μήκους 20 μέτρων.

• Οι ομάδες κρίνονται με βάση την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την παρουσίαση του project τους και το υποστηρικτικό υλικό τους που παρουσιάζει στον χώρο των pits της διοργάνωσης.

• Οι ομάδες ανταγωνίζονται σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για την F1 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Comments are closed.

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές για Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools Περιόδου 2022-2023

Home_slide1

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Διαγωνισμό κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάστε την σχετική αίτηση, να την συμπληρώστε […]

Με ελληνικές επιτυχίες και οι φετινοί Παγκόσμιοι Τελικοί του F1 In Schools 2022

Home_slide2

Οι Έλληνες μαθητές συνέχισαν την παράδοση και μας εκπροσώπησαν επάξια στη φετινή διοργάνωση που αποτελεί «μικρογραφία» της πραγματικής F1. (more…)

Ελληνικές διακρίσεις στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools

WF_2nd_Day

Link : Ελληνικές διακρίσεις στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools

F1 IN SCHOOLS ΕΛΛΑΔΟΣ 2020

F1inSchoolsWF2015

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2020. Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19, φέτος οι […]

F1 in Schools 2019 World Finals

F1ISWF2019 - No10

Tο βραβείο του γρηγορότερου αυτοκινήτου (Fastest Car Award) στους 15ους παγκόσμιους τελικούς του F1 in schools 2019 στο Abu Dhabi […]

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2019

WF 2018 - Trophy

Οι 15οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν από τις 22 έως 29 Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στο Abu Dhabi, με τη […]