Έξι πιτσιρίκια που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Έξι πιτσιρίκια που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο!Έξι πιτσιρίκια που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Η ομάδα High Speed Drivers είναι μία από τις μικρότερες σε ηλικία ομάδα στην Ελλάδα, που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος 2013. Περισσότερα στοιχεία για την προσπάθεια των παιδιών μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Η γενιά τους έχει την ατυχία να ζήσει μια χρεωκοπία, επώδυνα μέτρα λιτότητας, θυσίες, ποσοστά ανεργείας που ξεπερνούν το 25%.

Προς το παρόν τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα, μέχρι κάποιος να βάλει και σε αυτά φόρο. Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον υπάρχουν παιδιά που αντιστέκονται, που (εξακολουθούν να) ονειρεύονται και που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο ενθουσιασμός, η δίψα για δουλειά, μάθηση και προκλήσεις είναι τα όπλα της πιτσιρικαρίας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που φιλοδοξεί να διακριθεί σε εγχώριο και γιατί όχι σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του F1 in schools.

Η ομάδα High speed drivers είναι μία από τις μικρότερες και πιθανόν η μικρότερη σε ηλικία ομάδα στην Ελλάδα που συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Αποτελείται από έξι μέλη που φοιτούν στην πρώτη τάξη του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Όλοι μαζί συνεργάζονται και αυτενεργούν για να κατακτήσουν έναν κοινό στόχο… τη νίκη.

Στον διαγωνισμό αυτόν η γενική ιδέα είναι, οι ομάδες να κατασκευάσουν μία μινιατούρα αυτοκινήτου τύπου F1 από ξύλο balsa, με στόχο να ανταγωνιστούν αντιπάλους με πανομοιότυπα μοντέλα στην Ελλάδα και εάν προκριθούν, σε όλο τον κόσμο.

«Η ομάδα συνεργάζεται πολύ καλά και πιστεύω πως θα καταφέρει να φτάσει ως τον τελικό» είπε ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Βέβαια ο Κωνσταντίνος δεν είναι το μόνο μέλος της ομάδας. Ο Γιώργος Βορδοναράκης που έχει τον ρόλο του μηχανικού φυσικής, ο Νίκος Στούνος που ασχολείται με τη σχεδίαση του μοντέλου, η Φωτεινή Νικίδη που είναι στον τομέα της εποικοινωνίας και του διαδικτύου, ο Πάνος Οικονόμου υπεύθυνος εποικοινωνίας και διαδικτύου, υπεύθυνος Marketing, χορηγιών, σχεδιαστής και ο υπερήφανος συνυπεύθυνος Marketing Πέτρος Ρουμπής είναι επίσης μέλη της ομάδας.

Είναι 1 ομάδα με 6 μέλη και με 1 στόχο… τη νίκη!

Το project F1 in schools

Η ομάδα προετοιμάζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, καταρτίζει προϋπολογισμό και αναζητά χορηγούς. Στόχος είναι η σχεδίαση ενός μοντέλου F1 με το οποίο θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό του F1 in Schools με στόχο τη διάκριση αρχικά στην εγχώρια διοργάνωση και εν συνεχεία στην παγκόσμια διοργάνωση στο Abu-Dabi!

• Χρησιμοποιώντας το λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design), η ομάδα σχεδιάζει μία Formula, ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος.

• Η αεροδυναμική ανάλυση γίνεται σε μια αεροδυναμική σήραγγα εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση του CFD.

• Χρησιμοποιώντας το 3D CAM, η ομάδα δημιουργεί μια αποτελεσματική στρατηγική για να κάνει το αυτοκίνητο.

• Η αεροδυναμική δοκιμάζεται σε ειδική σήραγγα με άνεμο και καπνό.

• Ο αγώνας γίνεται στα 60kph και πάνω.Τα αυτοκίνητα στον αγώνα τρέχουν δίπλα-δίπλα σε μία ευθεία πίστα μήκους 20 μέτρων.

• Οι ομάδες κρίνονται με βάση την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την παρουσίαση του project τους και το υποστηρικτικό υλικό τους που παρουσιάζει στον χώρο των pits της διοργάνωσης.

• Οι ομάδες ανταγωνίζονται σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για την F1 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Comments are closed.

F1 in Schools 2017 World Finals

Η ελληνική ομάδα μαθητών NewGen Tachytis κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταυτότητας (Team Identity Award) και την 6η θέση στην τελική […]

Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools 2017-2018

Ξεκίνησαν οι εγγραφές ομάδων για τον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools, σχολικής περιόδου 2017 – 2018. Κάνοντας κλικ στο […]

F1 in Schools Ελλάδος 2017 – Αποτελέσματα Τελικών

Οι Τελικοί Αγώνες του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τεχνολογίας F1 in schools 2017 διενεργήθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή 28 έως Κυριακή […]

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο F1 In Schools η Ελλάδα!

Τεράστιος θρίαμβος για τη χώρα μας, στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς του F1 In Schools που έλαβαν χώρα στο Τέξας των […]

Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools 2016 – 2017

Ξεκίνησαν οι εγγραφές ομάδων για τον διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος, σχολικής περιόδου 2016 – 2017. Κάνοντας κλικ στο link […]

F1 in Schools Ελλάδος 2016

Νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι ομάδες Sciron από το […]