Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012

Η Ελληνική Ομάδα Μαθητών “Ground Force Project” (http://www.facebook.com/GroFoPro) από τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012 στο Abu Dhabi, κατακτώντας το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης χώρας και το βραβείο καλύτερης χρήσης Social Media (Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης). Επίσης, η Ελληνική ομάδα ήταν ανάμεσα στις τρεις καλύτερες προτεινόμενες ομάδες για το βραβείο της καλύτερης ιστοσελίδας ομάδας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 33 ομάδες από 22 χώρες.

Η ομάδα μαθητών “Ground Force Project” σημείωσε νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2012 στο Abu Dhabi.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το F1 Αυτοκίνητο της Ελληνικής ομάδας για να διανύσει τα 20m της ειδικής πίστας του F1 in Schools ήταν 1.073 sec στους αγώνες αυτόματης εκκίνησης (Time Trial Racing) και 1.262 sec στους αγώνες χειροκίνητης εκκίνησης (Reaction Racing), κατακτώντας την 9η και 12η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 33 ομάδες από 22 χώρες.

Το F1 Αυτοκίνητο από ξύλο balsa το σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξ ολοκλήρου οι Έλληνες μαθητές χρησιμοποιώντας σύγχρονα CAD / CAM εργαλεία και δουλεύοντας ομαδικά σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας των μεγάλων ομάδων της Formula 1. Οι τελικοί αγώνες στο Abu Dhabi διήρκησαν τρεις συναρπαστικές ημέρες και στις νικήτριες ομάδες μαθητών απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

“Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους έλληνες μαθητές, άξιοι εκπρόσωποι της χώρας τους, οι οποίοι μέσω της συνεργασίας μεταξύ τους και του ευγενούς συναγωνισμού με τις άλλες ομάδες κατάφεραν να διακριθούν και να νιώσουν την χαρά της επιτυχίας. Η Ελληνική Ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει χώρες με μεγάλη παράδοση και πολλά χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα εκτός από υπηρεσίες μπορεί να σχεδιάζει και να κατασκευάζει προϊόντα υψηλής γνώσης και καινοτομίας. Η επιτυχία των Ελλήνων Μαθητών μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και αφορμή δημιουργίας για χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους στην Ελλάδα”, υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Πολυματίδης υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού F1 in Schools Ελλάδος (http://www.f1inschools.gr/) και εκπρόσωπος του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στη συνολική βαθμολογία η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 18η θέση:

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε >40 χώρες με την συμμετοχή >17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής 34 ομάδες μαθητών από 24 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος (), σχολικής περιόδου 2012 – 2013, και λόγου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 15/11/2012.

Comments are closed.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ STEM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ F1 IN SCHOOLS 2019 – 2020

Κάνοντας κλικ στο link Αίτηση Εγγραφής στο F1 in Schools Ελλάδος μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την σχετική αίτηση συμμετοχής για […]

F1 in Schools Ελλάδος 2019 Jaguar για Δημοτικά – Αποτελέσματα Εθνικών Τελικών

Οι Τελικοί Αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in schools 2019 Jaguar για Δημοτικά φιλοξενήθηκαν στο εμπορικό κέντρο The Mall […]

F1 in Schools Ελλάδος 2019 – Αποτελέσματα Εθνικών Τελικών

Οι Τελικοί Αγώνες του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in schools 2019 φιλοξενήθηκαν στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι […]

F1 in Schools Ελλάδος 2019 – Εθνικοί Τελικοί Αγώνες

Οι Εθνικοί Τελικοί Αγώνες του διεθνούς STEM Εκπαιδευτικού Προγράμματος F1 in schools 2019 θα διενεργηθούν στην Αθήνα, την Πέμπτη 09 […]

F1 in Schools 2018 World Finals

Η ελληνική ομάδα μαθητών Alacrity Project κέρδισε την 4η θέση της τελικής κατάταξης στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools.

Αφιέρωμα στο F1 In Schools Ελλάδος

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε ένα Δελτίο Τύπου και Video-Αφιέρωμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε Έλληνες μαθητές από Δημόσια […]